![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam 3 tabele z których wyciągam dane i chciałbym utworzyć plik txt. Tabela 1 Id Imię Tabela 2 Id Nazwisko Tabela 3 Id zawód Obecnie tworzę plik txt z danymi z 1 tabeli. Który wygląda następująco Id Imię Id Imię ... I tutaj pojawia się pytanie w jaki sposób do pliku txt po imieniu dodać nazwisko oraz zawód aby konkretne Id pokrywały się z Id z tabeli 2 i 3? Aby wyglądało to tak Id Imię Nazwisko Zawód Id Imię Nazwisko Zawód ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz serwer bez obsługi bazy danych i kombinujesz aby napisać swój system to polecam gotowca http://bencagri.github.io/Simple-TxtDb/
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego są 3 odrębne tabele na cechy jednej osoby?
Jeśli tak zostaje, to musisz zbudować zapytanie SELECT łącząc te tabele po polu Id. Dane w kolejnych wierszach uzyskasz łącząc 3 pola z każdej tabeli poprzez funkcję CONCAT_WS, używając jako separatora znaku łamania linii. Wynik takiego zapytania eksportujesz do pliku txt. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LowiczakPL - Serwer obsługuje bazy danych.
Trueblue - podałem tylko przykład co próbuje osiągnąć. Używam laravela robie zapytanie do bazy danych i zapisuje interesujące mnie dane w tym Id do pliku txt. Później chciałbym dodać do tego pliku jeszcze 2 linijki na podstawie Id ponieważ łącze kilka tabel w celu dobrania reszty danych Po kilku dniach w końcu wymyśliłem jak to wykonać. Zostawię rozwiązanie może ktoś będzie potrzebował: Tabela 1 Id Imię Pobieramy ostatni rekord z bazy danych zapisujemy go do zmiennej $ostatni
Otrzymujemy wynik Id Ocena Imie Zawód Oczywiście kod zmieniamy w taki sposób jak potrzebujemy. Spędziłem nad tym problemem kilka dni może komuś to pomoże. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:06 |