![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tablicę, która zawiera 3 wpisy (na razie testuję) i chę ją wyświetlić bez żadnych warunków:
Kod: Kod <? ... $pokaz ="SELECT * FROM $tabela"; $rezultat=mysql_query($pokaz, $con) or die("Wybór z tebeli jest nie możliwy"); while ($wiersz=mysql_fetch_array($rezultat)) { $pole1=$wiersz['kiedy']; $pole2=$wiersz['nr_ref']; $pole3=$wiersz['nazwa']; $pole4=$wiersz['city']; $show="$pole1 <br> $pole2 <br> $pole3 <br> $pole4 <br> <hr>"; echo "$show"; } ?> ale zamiast wyświetlić wpisy z tabeli to wyświetla mi same Nazwy Kolumn (3 razy) i oczywiście linię rozdzielającą między wpisami. Próbowałem dać Kod: Kod while ($wiersz=mysql_fetch_object($rezultat)) ale w tym przypadku mam puste miejsca z <br> no i oczywiście linie. Czemu tak się dzieję ? Pomóżcie bo mam tylko 6 dni na przetestowanie za darmo serwer z php i MySQL ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten dział -> Przenieść do php
![]()
Hmm.. mi to działa (na innych nazwach kolumn ale ten sam kod) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienną $con, w której przechowujesz część zapytania masz pustą. Zadeklaruj ją i przypisz jej jakąś wartość.
-------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@plewa: zmienna $con przetrzymuje identyfikator połączenia... jest zadeklarowana na początku kodu, który autor skrócił aby nie zajmować niepotrzebnego miejsca.... bo przecież pobierało wyniki z bazy - nazwy kolumn, więc połączenie jest
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tiraeth @ 2005-02-27 12:39:08) @plewa: zmienna $con przetrzymuje identyfikator połączenia... jest zadeklarowana na początku kodu, który autor skrócił aby nie zajmować niepotrzebnego miejsca.... bo przecież pobierało wyniki z bazy - nazwy kolumn, więc połączenie jest ![]() Oczywiście, że masz rację - nie podałem no bo to nie jest w sumie ważne skoro mam połączenie. Spróbowałem również z Kod while ($wiersz=mysql_fetch_object($rezultat, MYSQL_ASSOC)) { ale wynik został ten sam: Nazwy Kopumn 3-krotnie. Zastanawiam się nad moją tabelą. Napiszę kod jaki mam na tworzenie tabeli i może tam jest błąd Kod <?.... $db=mysql_select_db($baza, $con) or die("Wybór bazy zakończony niepowodzeniem"); $tworzenie="CREATE TABLE $tabela (kiedy date, nr_ref text, nazwa text, city text, email text, opis text, location text, wymagania text, permition text, wazna date)"; $rezultat=mysql_query($tworzenie,$con); if ($rezultat) { echo "Tabela <b> $tabela </b> została utworzona"; } ?> Poprostu już nie przychodzi mi nic do głowy z tym wyświetlaniem zawartości. Czekam na wskazówki i dziękuję wszystkim za podpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wyświetlić strukturę tabeli, albo przejrzeć jej zawartość
np. za pomocą PhpMyAdmina – sprawdź czy struktura jest ok. jeżeli MySQL-a masz na localhost to nic prostszego jak przetestować zapytanie na konsoli Ten post edytował basurman 27.02.2005, 22:34:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:03 |