![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam pytanie.
1. Czy nie ma innego wyjścia jak wpisywać odczytany skanerem ciąg znaków do pola tekstowego w formularzu? Mój problem: Mam dane materiałów w bazie danych mysql. Chcę odczytać kod kreskowy za pomocą skanera i sprawdzić w bazie danych czy dany towar znajduje się w bazie- jeśli tak to edytuję sztuki- jeśli nie to generuję formularz do ręcznego dodania towaru. Kupię czytnik bezprzewodowy ( o zasięgu np. do 200m ) ale nie wiem jak takie czytniki działają (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jeśli magazynier będzie 100m od komputera a ja wkleję kod w pole tekstowe formularza to na niewiele mi się to zda. Czy jest opcja od razu zatwierdzać wysłanie formularza np. zorientowanego na dodawanie produktu lub przechwycić w adresie http kod i jeśli produkt jest w bazie to zwiększamy jego ilość +1 i zwracamy do czytnika informację i czytnik pika lub daje sygnał zielony ( czy cos w tym temacie ? ) a jeśli nie ma to pika na czerwono i... no właśnie- co dalej. Potrzebuję wskazówek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%)
|
Robisz prosty formularz, do którego skanujesz kod kreskowy. Czytnik wysyła na końcu kodu ENTER, który wysyła ten formularz, więc przechwytujesz tą akcje i sprawdzasz w tle, czy w pisany w pole kod istnieje, jeśli istnieje - wyświetlasz go do edycji, w przeciwnym razie, tworzysz formularz z danymi do uzupełnienia. Po zapisie, dajesz ponownie formularz początkowy z focusem na input do skanowania kodu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
a moze czytnik kodow kreskowych z androidem? I aplikacja lokal na komputerze w biurze.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja korzystałem ze skanerów z system Windows CE np z czegoś takiego https://pl.aliexpress.com/item/32715482736.html
miałem napisaną aplikację działającą w sieci, która po WiFi jako strona internetowa była odpalana na tym skanerze. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 21:53 |