Witam, do jednego z moich modułów napisałem kod na sprawdzanie licencji który wygląda następująco:
$shost = md5("nstudio" . md5($shost) . "isound"); $real_key = strtoupper(substr($shost, 0, 5) . "-" . substr($shost, 6, 5) . "-" . substr($shost, 12, 5) . "-" . substr($shost, 18, 5) . "-" . substr($shost, 24
, 5
)); if ($ns_config["activate"] != $real_key) {
exit(".error:Moduł nie został aktywowany"); }
I teraz mam problem aby na mojej stronie w sekcji gdzie dla użytkownika będzie generowany unikalny klucz licencyjny skrypt generował mi odpowiedni klucz w formacie XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXX
Aktualnie wykorzystuję taki generator:
Funkcja:
function Md5Key()
{
$first_seg = substr($md5_key, 0
, 5
); $second_seg = substr($md5_key, 5
, 5
); $third_seg = substr($md5_key, 10
, 5
); $fourth_seg = substr($md5_key, 15
, 5
);
return strtoupper(sprintf('%s-%s-%s-%s', $first_seg, $second_seg, $third_seg, $fourth_seg)); }
Tworzenie i zapisywanie klucza:
do //sprawdzamy, czy istnieje już taki numer licencji, jeżeli tak, to pętla wykona się dotąd aż nie będzie takiego klucza
{
$new_key = Md5Key();
// $new_key = uuid();
$my_qr = sprintf($query_user_key,$new_key); $mydata -> SetQuery($my_qr);
}
while ($mydata->CouRec=0);
$my_qr = sprintf($insert_user_data, $name, $email, $software, $domain, $new_key, $amount); //insert nowego rekordu $mydata->ModifyQuery($my_qr);
$mydata->DBClose();
//header("Location:http://www.strona_startowa.pl");
echo "<h3>Klucz licencyjny dla strony: <span style='color:red'>$domain</span> </h3> <br> Klient:<b> $name </b> <br><hr>
Moduł: <b>$software</b> <br><hr>
Adres E-Mail: <b>$email</b></a><hr/>";
echo 'Klucz Licencyjny: <b><span style="color:green">'.$new_key.'</span></b>';
I teraz potrzebuję kolejnego generatora który będzie mi tworzył odpowiedni klucz taki aby był zgodny z zmienną:
$shost = md5("nstudio" . md5($shost) . "isound");
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc
Ten post edytował alkesz1718 13.06.2021, 01:35:13