![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napiasłem sobie klase do obsługi użytkownika strony. Autoryacja jest przez cookie więc pomyślałem sobie że zrobie do tego oddzielną funkcję co i uczynilem
Klasę wczytuję do pliku index.php, gdzie mam ustawione buforowanie (ob_start()) zeby nagłowki się nie chrzaniły. Dopiero zaczynam zabawe z obiektowym php więc nie za bardzo wiem dlaczego to nie działa, poprostu takie cookie sie nie poajawia, nie ma w indeksie $_COOKIE (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze a napisz kod, którym tworzysz obiekt tej klasy i wywołujesz metodę user_set_cookies.
Na razie widzimy tylko ( niepełną ) definicję klasy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP5 => php
zapomniałeś o nawiasach po user_set_cookies sprawdź zawartość pól $this->val1, $this->exp poza tym cookie będzie widziane dopiero po oświerzeniu strony tzn zaraz po setcookie nie widać jeszcze cookie, dopiero gdy user przeładuje strone lub zrobisz header location. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:43 |