![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala mi taki błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/rice/public_html/t2a/login.php on line 5 Nie mogę znaleźć przyczyny tego dziwu. Na wszelki wypadek podrzucę jeszcze sam formularz:
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. EDITED:: No tak... O jedno = za dużo i złe porównanie...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Ale cały czas nie chce mi wstawić sesji ani przekierować ![]() Ten post edytował warliker 26.02.2005, 21:31:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze primo: w SQL porównujemy pojedynczym '='.
Drugie primo: stringi w zapytaniu SQL bierzemy w apostrofy. Reasumując Twoje zapytanie powinno wyglądać tak:
Dodatkowo jeszcze użyłem tablicy superglobalnej $_POST - bo tak wypada ![]() Zmieniłem jeszcze kolejność w zapytaniu na pole=zmienna - bo tak lubię ![]() Dodatkowo Twój znacznik <form> powinien wyglądać tak:
bo defaultową metodą przesyłania formularza jest GET, a przy logowaniu GET raczej nie przystoi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem jak powiedziałeś, ale jak wcześniej wspomniałem to ciągle mi nie zapisuje nic do sesji o przekierowaniu już nie wspominając
![]() Ten post edytował warliker 26.02.2005, 21:34:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przepraszam czy przekierowanie nie powinno wyglądać tak:
header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował scarface 26.02.2005, 21:59:19 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Działa
![]() Źle przekierowanie było. Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:00 |