![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje kodu php który pobierze i wyświetli mi z bazy mysql dane np 10 osób ze 100 i wyświetli mi dane jednej osoby z możliwością przełączenia na kolejna stronę z kolejną osoba lub cofnięcia do poprzedniej.
Kiedyś coś takiego podobnego napisałem pod php5 z wykorzystaniem $a > $b, i wyświetlało po 5 danych na jedna stronę, ale pod php7 to nie działa i nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Coś jak tutaj Chyba za długą przerwę miałem w pisaniu stron. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To sie nazywa stronicowanie/paginacja
Pelno tego w necie, naprawde ciezko nie znalezc ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to teraz wiem jak to się fachowo nazywa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje kodu php który pobierze i wyświetli mi z bazy mysql dane np 10 osób ze 100 i wyświetli mi dane jednej osoby z możliwością przełączenia na kolejna stronę z kolejną osoba lub cofnięcia do poprzedniej. Kiedyś coś takiego podobnego napisałem pod php5 z wykorzystaniem $a > $b, i wyświetlało po 5 danych na jedna stronę, ale pod php7 to nie działa i nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Coś jak tutaj Chyba za długą przerwę miałem w pisaniu stron. Z góry dzięki. https://www.myprogrammingtutorials.com/crea...-and-mysql.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
LowiczakPL serio?
![]() co tu jest źle echo '<a href="index.php?page=' . $page . '">' . $page . '</a>'; wyświetla się ' . $page . '</a>'; dlaczego? Ten post edytował Cwirek1987 9.03.2021, 19:49:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż cały kod a nie 1 linijkę
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem co to zmieni, ale ok
![]() ![]()
dalej mam problem z tym Stronicowanie/Paginacja nie działa mi czy mógłby mi ktoś dać jakiś krótki przykład działającego skryptu ja już sobie go dostosuje pod siebie? Ten post edytował Cwirek1987 9.03.2021, 22:03:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem co to zmieni, ale ok ![]() ![]()
dalej mam problem z tym Stronicowanie/Paginacja nie działa mi czy mógłby mi ktoś dać jakiś krótki przykład działającego skryptu ja już sobie go dostosuje pod siebie? Przeciez podalem Ci adres do przykladu. Ten post edytował dublinka 9.03.2021, 22:28:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak ale to jest juz rozbudowane a mi chodzi o taki banalny przykład np. Irek na jednej stronie Marek 2 stronie i Arek na 3 stronie
|
|
|
![]()
|
|
tak ale to jest juz rozbudowane a mi chodzi o taki banalny przykład np. Irek na jednej stronie Marek 2 stronie i Arek na 3 stronie To jest rozbudowane? To jest najbardziej banalny przyklad jaki widzialem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak ale to jest juz rozbudowane a mi chodzi o taki banalny przykład np. Irek na jednej stronie Marek 2 stronie i Arek na 3 stronie U @nospora w stopce masz Pager(stronicowanie). Zaciągnij klasę, napisz 2-3 linijki kodu i masz co chcesz. Jest tam przykład użycia, słowem wszystko, co potrzebne do pracy. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dublinka a widzisz, i tak się dowiedziałem, że nie chodzi mi klawisz 1 na klawiaturze (już zmieniona)
![]() W każdym razie jest to spokojnie do ogarnięcia Ten post edytował gino 10.03.2021, 14:51:41 |
|
|
![]()
|
|
@dublinka a widzisz, i tak się dowiedziałem, że nie chodzi mi klawisz 1 na klawiaturze (już zmieniona) ![]() W każdym razie jest to spokojnie do ogarnięcia Jak sie komus chce bo widac ze koledze nawet przepisac gotowca sie nie chce. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:47 |