![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
Przerabiam pewną książkę i natknąłem się na przykład, do którego mam następujące pytania:
$output .= $count . ' '; - wyświetla liczby od 1 do 10. Jeżeli natomiast .= zamienię na =, wyświetlona zostanie tylko ostatnia liczba - 10. Dlaczego tak jest? $output = $output . $count . ' '; - decydując się na standardowe przypisanie, po prawej stronie dochodzi również zmienna $output. Nie mogę rozgryźć co ona właściwie tam otrzymuje w trakcie wykonywania pętli. Próbowałem wstawiać różne znaki aby uchwycić ten moment, tj. litery, cyfry, ale nadal nie mogę zrozumieć. Ten post edytował gminaprzyjaznaphp 1.03.2021, 15:48:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
.= oznacza dopisanie tekstu do istniejacego juz tekstu
= oznacza nadpisanie istniejacego tekstu nowym tekstem $zm = $zm . 'cos' jest jednoznaczne z $zm .= 'cos' Tak samo dziala np. + $zm =zm + 1 jest jednoznaczne z $zm += 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, brakowało mi podejścia do tego w ten sposób. Poleciał plusik za odpowiedź.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:03 |