![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello hello, tu znowu Ja wasz phpamator
![]() Potrzebuję pomocy w takiej kwestii. Mam tablicę w której mam np 20 wierszy. W tych wierszach występuje w jednej z kolumn ta sama wartość i .... część innych wartości jest inna. Chciałbym wyciągać kolejno tylko te wiersze w których występuje np "ala ma kota" po czym utworzoną tablicę przepuścić przez loop i poukładać tak aby utworzyć jeden wiersz ale w kolumnach tam gdzie wartości są rózne budowały się kolejne tablice. Chyba zamieszałem ... przykład: CSV: ID, Nazwa, ilość, dodatek1, dodatek2, dodatek3 1,Nazwa1,1,czeresnia,banan,ogorek 2,Nazwa2,10,wisnia,pomidor,ogoirek 3,Nazwa1,15,jablko,gruszka,por 4,Nazwa2,10,wisnia,pomidor,ogoirek 5,Nazwa2,10,wisnia,pomidor,ogoirek (wciągam i przerabiam do tablicy asocjacyjnej - z headerami) I teraz w prosty sposób chciałbym wyciągnąc najpierw Nazwa1 i pozbierać dp kupy dadatki następnie Nazwa 2 i to samo tyle, że nie bardzo wiem jak się do tego zabrać .... Podpowiedzcie proszę .... pomyślałem, że mógłbym w pierwszej kolejności utworzyć listę "nazw" i następnie kolejno wybierać te wiersze w których nazwa = nazwa1 i zbierać dane następnie nazwa2 i zbierać czy to głupi pomysł ? Ten post edytował phpamator 8.02.2021, 22:02:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 06:03 |