![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie - to może paradoksalnie śmieszne, ale nigdy wcześniej nie korzystałem z pętli while
![]() obecnie jest tak:
jest ok, tylko petla wykona się jeden raz, to znaczy kiedy dam plik 1.txt, to za drugim razem mi stworzy 1[1].txt, ale jesli jeszcze raz dam 1.txt to ZNÓW mi stworzy 1[1].txt i bedzie tu juz duplikat wiec jak powinna wygladac while? cos takiego?
? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale zastanow sie przez chwile. W petli sprawdzasz ciagle ten sam plik, wiec jakim cudem petla ma kiedys przestac? Zdaje sie masz sprawdzac inny plik co nie?
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to wie,m dlatego zastanawiam sie czy takie cos przejdzie i czy ma sens:
czy jednak trzeba pisac 3 razy wiecej i zapetlac wszystkie pliki w katalogu, robic glob'a sprawdzac nazwy, liczyc te nazwy i dopiero dodawac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystałbym funkcję glob wyszukując po:
Mając liczbę znalezionych plików (count) dodajesz automatycznie licznik do nowej nazwy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wywal ten IF. wystarczy tylko to:
i juz A w petli nie negacja tylko czy plik istnieje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
super, dziękuję bardzo
![]() Wywal ten IF. wystarczy tylko to:
i juz A w petli nie negacja tylko czy plik istnieje nie jednak to nei dziala - zapisuje mi dwa razy tren sam plik... daje w razie czego cala klamerke
ło matko jakie przeoczenie az wstyd ![]()
...jednak mimo tej poprawki dalje tworzy caly czas ten sam plik - czyli po prostu while nie dziala |
|
|
![]()
|
|
Pokaz kod po poprawkach bo juz nie wiem jaka masz wersje
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No ale panie kolego, jaj sobie ze mnie nie rob
![]() W while sprawdzasz teraz tylko $newFileName a do upload robisz sciezke './db/upload/'.$newFileName... no przeciez to sa dwie rozne lokalizacje. W while tez masz sprawdzac './db/upload/'.$newFileName -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie niezłe przeoczenie
![]() Cała klamerka wyglądać powinna właśnie tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:11 |