![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2021 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem ponieważ próbuje wykonać cennik obliczający koszta zakupy listw. Napisałem już część skryptu który oblicza mi cenę, jednak muszę jeszcze dodać funkcje która po zaznaczeniu checkboxa pomnoży wynik *12% oraz przedstawi wynik do dwóch miejsc po przecinku (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ten post edytował Raptorini 4.01.2021, 16:03:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w formularzu:
Kod <input type="checkbox" id="proc"> w funkcji js: Kod function cennik() { var proc = document.getElementById("proc"); var jeden =document.getElementById("x").value; var wynik = jeden *25; if(proc.checked == true) { wynik = wynik*0.12; } document.getElementById("obliczenia").innerHTML = wynik.toFixed(2); } edit: zwaliduj formularz przed wysłaniem bo ilość masz type="text", narzuć ilość miejsc po przecinku do wpisania, użyj np. type="number" step="0.1", zamiast value="wpisz" użyj placeholder Ten post edytował gino 5.01.2021, 12:35:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:49 |