![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć , Proszę o pomoc.
mam kod w php:
to widać na wyjściu: 1Array ( [0] => iphone ) 2Array ( [0] => [1] => tablet ) 3Array ( [0] => [1] => tablet ) 4;tablet 5Array ( [0] => [1] => tablet ) 6Array ( [0] => [1] => tablet [2] => iphone ) 7;tablet;iphone a to ląduje w bazie na wszystkich polach: ;iphone dlaczego to: $pol->query("update base set users='$res13' where name='$linia'"); nie zapisuje w bazie tego : ;tablet;iphone a zapisuje tylko : ;iphone ![]() Pewnie to proste, ale nie mogę tego ogarnąć. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź, to jest na wyjściu z <pre>:
'update base set users=';tablet;iphone' where name='black' czyli zapytanie 'query->' odczytuje users z dwoma zmiennymi (;tablet;iphone) , jednak zapisuje w bazie tylko jedną (;iphone), dlaczego tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wciąż za mało informacji.
1. Co masz pod zmienną $row? Bo sądzę że, nadpisuje ci się coś. 2. Czy próbowałeś wykonać zapytanie bezpośrednio w konsoli SQL bazy danych np. PHPMyAdmin? |
|
|
![]()
|
|
Cześć
przepisałem skrypt, który ma robić dokładnie to samo tylko napisany jest w inny sposób. Wymiękłem przy poprzednim ![]() wklejam całość:
valid users dla każdej pozycji zkat jest taka sama, jak zrobić aby dla każdej był inna tak jak jest w db? bo w tym momencie array_push($valid,$user ) tworzy ten sam wynik dla każdej pozycji $zkat. dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:51 |