![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam problem z funkcją Array w PHP. Napisałem krótki skrypt który ma między innymi generować tekst, działał bez problemu, dopóki napisałem druki plik z podobnymi funkcjami i nagle przestał działać skrypt... Mam bardzo mała więdzę, mam nadzieję że mi pomożecie. Oto skrypt: Czego wynikiem powinno być wyświetlony losowo jeden z tekstów a wyświetla sam napis Array... Nie wiem o co chodzi. A wcześniej normalnie działał. -------------------- Internetowe Centrum Motocyklisty
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://www.php.net/shuffle
Czytałeś w ogóle co robi funkcja shuffle? Masz tablicę, zmieniasz jej kolejność. Więc jakim cudem echo tablicy ma ci dac jakiś losowy element? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ma to być ze shufflem może tak
albo w jednej linii lecz jeśli ma to być tylko jeden element użyj array_rand() Ten post edytował Malinaa 25.12.2020, 11:02:07 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wybrania jednego lub więcej losowych kluczy z tablicy używa się array_rand
Drugi parametr w array_rand(array $array, int $num = 1) określa ile wpisów należy pobrać. -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:50 |