![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
ponieważ dziś responsywność jest daleko posuniętym standardem mam pytanie o stylowanie zależne nie od szerokości ekranu (@media) ale od szerokości diva na przykład... Czy istnieje w ogóle coś takiego w css czy tylko js/jqery w tym wypadku? Chodzi mi o analogię do: @media(max-width: ...) ale żeby dzialalo to w następujący sposob: ![]() #jakis-id (max-width: 500px) { ... costam } podejrzewam, że nic z tego i wyłącznie java tutaj wchodzi w grę..? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Id musisz zapakować do odpowiedniego bloku media. Masz dostęp też do zmiennych w css.
Java to nie skrót od javascript. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób szerokość tego elementu jest zależna od szerokości ekranu?
Możesz wkleić przykład HTML+CSS? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no w najprostszy bootstrapowski
![]() ...Java to nie skrót od javascript. wiem, sądzę że na tyle ogarnięci są tu ludzie, że wiedzą o co mi chodzi po skrótach myślowych i piśmienniczych ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o to, że być może ta się jednak uzależnić styl elementu od media query związanego z szerokością ekranu (jeśli element w jakiś sposób jest od niej zależny). Jednak z pokazanego kodu trudno to wywnioskować.
Gdybyś pokazał konkretny przykład można by było pomyśleć. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:09 |