![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może banalne, ale mam pytanie.
Jak w chwili obecnej tworzyć aplikacje w PHP z wizualnym wyglądem. Dokładnie chodzi mi o korzystanie z szablonów html. Kiedyś taki szablon rozdzielało się na kilka plików php Nagłówek, menu, właściea treść, stopka. I sklejało np includem. Jak zmieniłem menu to na wszystkich podstornach gdzie chciałe menu się zmieniało. Jak to się robi obecnie. Jakieś przykłady, filmiki, linki potrzebuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej możesz tak robić. Sklejać bezpośrednio w HTML albo użyć jakiś system szablonów: Twig, Smarty, PHPTal, Blade i masa innych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie daj się przytłoczyć temu, że teraz namnożyło się tyle narzędzi. Mierz siły na zamiary. Ja w prostych projektach piszę sobie taką małą funkcję:
W folderze /views mam różne pliki widoków, np. home.php, contact.php itd. To są zwykłe pliki z HTML-em i wstawkami <?= $foo ?>. Przykład użycia:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:25 |