![]() |
![]() |
-Gość_gordon- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam taki problem z ktorym nie moge sobie w zaden sposob poradzic. Tworze domowy portalik w php i mysql. Glowna strona sklada sie z 3 plikow: index.php, naglowek.php i lewy.php. Chce aby wszystko ladowalo mi sie w index.php a naglowek i lewy pozostawaly bez zmian. Zrobilem cos takiego (w index.php): $idz_do=$_GET["go"]; if(!isset($go)) { include("glowna.html"); } else { if(is_file("$go.php")) i dziala jezeli w lewy.php mam zwykle <a href...>. Jednak chcem aby do lewy.php ladowaly sie nazwy kategorii z bazy danych (co tez sie udaje). I teraz sedno sprawy, nie potrafie zrobic aby to na co wskazuja kategorie wyswietlalo sie NIE w nowym oknie tylko wlasnie poprzez index.php. Chodzi o te linijke kodu: $url = 'index.php?go=pokazkategorie.php?id_cat='.($a['id_cat']); gdzie pokazkategorie.php jest plikiem odpowiedzialnym zy wyswietlenie plikow kategorii, id_cat jest to id kategorii w bazie, a "a" jest zmienna zawierajaca rezultat zapytania z bazy (to wszystko jest w petli i potem ma byc wyswietlane przez funkcje ale sie nie wyswietla). Co z ta linijka jest nie tak? Probowalem juz chyba wielu mozliwosci, miedzy innymi z "&" i nic. Jezeli napisze tak: $url = 'pokazkategorie.php?id_cat='.($a['id_cat']); (bez index.php?go=) Strona sie wyswietla ale w nowym oknie. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Gordon |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:38 |