![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zaczne tak
![]() Jestem n00bem w tej maszynie która jest linux'em. Np. sciągam sobie MuSE do nadawania radia i tak: Plik ma roz. tar.gz więc sam sie nie zainstaluje jak rpm ![]() po rozpakowaniu tego pliku są standardowe pliki uruchamiane z konsoli czyli: aclocal.m4 config.guess* COPYING INSTALL Makefile.am NEWS README.instruments share/ all.h config.h.in demos/ install-sh* Makefile.in packaging/ README.ladspaguis synti/ AUTHORS config.log depcomp* lib/ missing* plugins/ README.shortcuts xpm/ autogen.sh* config.sub* doc/ libtool* mkinstalldirs* README README.softsynth ChangeLog configure* Doxyfile.in ltmain.sh muse/ README.CVS README.translate common.am configure.ac grepmidi/ m4/ muse.prj README.de SECURITY nie wiem czy to jest czytalne więc trzeba pomyśleć co jest co ![]() I jeżeli mogę użyczyć waszej wiedzy na temat linux to powiedzcie który plik uruchomić pierwszy itp... P.S pisałem na innych forach ale tam usuneli moje konta i powiedzieli żebym kupił książkę :| -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po rozpowakowaniu wejdź w katalog, do którego rozpakowałeś progarmik i:
./configure Powinno się zainstalować -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
/configure
/make /make install -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Najpierw przeczytaj INSTALL, ktory ci pewni epowie zebys:
Kod ./configure
make make install # <<< jako root -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W configure czasami ustawia się też różne opcje, wpisz:
Kod ./configure --help ...żeby dowiedzieć się jakie opcje są dostępne |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX za podpowiedzi
![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:00 |