Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP] Dodatkowy Język
mrk9109
post 11.05.2020, 06:40:43
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 409
Pomógł: 3
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam dawno mnie tu nie było otóż mam pytanie napisałem sobie prosty system aktualności logowanie galeria menu itp i teraz mam pytanie jak najłatwiej zrobić aby mój system miał dodatkowo język angielski ?
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 11.05.2020, 09:59:37
Post #2





Grupa: Moderatorzy
Postów: 35 316
Pomógł: 5949
Dołączył: 27.12.2004




No to wszystko zalezy jak przygotowales obecnie system w jezyku polskim. Czy to ogole uwzglednia kilka jezykow czy wszystkie tekstu masz na sztywno na stronie?


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 17.05.2020, 10:55:18
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 409
Pomógł: 3
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wszystkie teksty są pobierane z bazy danych nawet menu myślałem o zrobieniu pliku do tłumaczenia każdej zmiennej ale jak przetłumaczyć napisany tekst chyba tylko google translator ? To czy nie lepiej cała stronę przepuścić przez translatora
Go to the top of the page
+Quote Post
gino
post 17.05.2020, 20:06:06
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 67
Pomógł: 8
Dołączył: 18.02.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nawet jak przepuścisz I dasz takiego linka do strony UK to sam translator googla nie jest pozbawiony wad i mogą wyjść jakieś gramatyczne kwiatki zwłaszcza w newsach. Do tego co napisał nospor trzeba sobie odpowiedzieć jak często aktualizuje się Twoja strona, kto pisze newsy, , czy nie lepiej zamiast tłumaczenia w locie pokusić się o sensowne tłumaczenie przez człowieka? Jakiego rodzaju są newsy (chodzi o konkretny zestaw słówek do języka technicznego, medycznego czy normalnego) Same elementy strony (menu itp) to nie problem, dajesz komplet do bazy w języku angielskim i po sprawie.

gino
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post 19.05.2020, 05:30:22
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 611
Pomógł: 198
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Translator Google to świetne narzędzie, ale jest świetne jeżeli tylko służy do wspomagania, musimy czytać to co Google przetłumaczył, bo kwiatki zdarzają się nawet na najprostszych słowach.

Jak masz dużo treści i masz już jakąś społeczność, to może skorzystać z serwisów typu Crowdin gdzie inni pomogą Ci tłumaczyć na różne języki.
Go to the top of the page
+Quote Post
mrk9109
post 21.05.2020, 12:07:27
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 409
Pomógł: 3
Dołączył: 4.06.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dziękuje za odpowiedz dodam do bazy język angielski menu itp a znajomy będzie pisał newsy po pl i ang
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.05.2020 - 20:25