To przedszkole a ja jak pisałęm w js czy jquery najmniej obczajony jestem, dla Was to pikuć i na minutę robota

Wiem że hasClass() prrzypisujemy do konkretnego id - a jak zrobic zeby sprawdzic czy obiekt danej klasy ma dodatkowo inna klase lub po prostu jak zrobic zeby w przypadku jakiegokolwiek wcisnietego checkboxa pojawil sie div lub zniknal jesli zaden nie jest czejkniety (uzywam toggle bootstrapowskiego):
...
<td class="text-center align-self-center"> <div class="text-center" data-toggle="tooltip" title="Dodaj pytanie do tworzonego testu"> <input type="checkbox" id="subject[<?php echo $s['id']; ?>]questions[][id][
<?php echo $q['id']; ?>]" name="subject[
<?php echo $s['id']; ?>]questions[][id]" data-toggle="toggle" data-on="Tak" data-off="Nie" data-onstyle="add-to-test" data-offstyle="no-add-to-test">
<?php $countQuestions++; ?>
<?php endforeach ?>
<?php endforeach ?>
<?php endif ?>
<div class="row text-center align-self-center" id="row-add-from-tasks" style="margin-top: 10px;"> <div class="col text-center"> <a class="btn btn-lg btn-rd button-submit btn-d" href="./admin.php?page=tasks&addSubject=<?php echo $newSubjectId; ?>">Dodaj nowy kierunek / przedmiot (grupę)
</a> <div class="col text-center" id="new-test-from-tasks"> <input class="btn btn-lg btn-rd button-submit btn-d" type="submit" name="submit" value="Stwórz test z zaznaczonych pytań" /> ...
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() {
if ($('.toggle').is('off')) {
alert('wylaczony');
$('#new-test-from-tasks').css('display', 'none');
}
else {
alert('wlaczony');
$('#new-test-from-tasks').css('display', 'block');
}
});
jest tu cos takiego ale nie wime jak to przelozyc na swoje bo tam rzecz jasna wszedzie wywolywany jest ID a mi trzeba ogolnie na wszystkie inputy
<input id="toggle-event" type="checkbox" data-toggle="toggle"> <div id="console-event"></div> $(function() {
$('#toggle-event').change(function() {
$('#console-event').html('Toggle: ' + $(this).prop('checked'))
})
})
<input id="toggle-trigger" type="checkbox" data-toggle="toggle"> <button class="btn btn-success" onclick="toggleOn()">On by API
</button> <button class="btn btn-danger" onclick="toggleOff()">Off by API
</button> <button class="btn btn-success" onclick="toggleOnByInput()">On by Input
</button> <button class="btn btn-danger" onclick="toggleOffByInput()">Off by Input
</button> function toggleOn() {
$('#toggle-trigger').bootstrapToggle('on')
}
function toggleOff() {
$('#toggle-trigger').bootstrapToggle('off')
}
function toggleOnByInput() {
$('#toggle-trigger').prop('checked', true).change()
}
function toggleOffByInput() {
$('#toggle-trigger').prop('checked', false).change()
}
Ten post edytował shpaque 15.04.2020, 14:43:46