![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co jest źle w próbie przesłania danych? Jeśli usunę $.ajax to wszytskie elementy strony wyśiwetlają się poprawnie jeśli dodam $.ajax przestaje prawidło działać. Może ktoś mi wyjaśnić gdzie jest błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zajrzyj do konsoli przegladarki a zobaczysz BLAD ktory to wszystko powoduje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!
Nie chce zakładać osobnego tematu to spytam tutaj:
Dlaczego alert działa poprawnie ale nie tworzy się input? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego skoro korzystasz z jquery to nie zrobisz tego jak trzeba?
Cytat let i = $('<input/>', {
id: 3, value: ratings //itd... }); Ten post edytował viking 17.03.2020, 14:46:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego skoro korzystasz z jquery to nie zrobisz tego jak trzeba?
Hmmm, dalej coś źle robię... Dalej wyświetla mi się tylko alert i nie tworzy inputa :/ konsola też pusta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zapomniales dodac nowo utworzony input tam gdzie chcesz by byl...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
raz ze twoj form ma ID id="myForm"
dwa ze nie powiedziales ze laczysz z ID appendTo('#myForm'); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki!
nie wiedziałem że jeśli odnoszę się do id to trzeba użyć "#" |
|
|
![]()
|
|
To sa podstawy selektorow CSS. Poczytaj o nich bo nie raz bedzie ci potrzebne
|
|
![]()
|
|
Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie odnośnie ajaxa
mam diva który pobiera wartość za pomocą php chciałbym to zamienić na ajaxa <div class='db_ratings' data-rating="<?php echo $rating_db; ?>"></div>
i w odpowiedzi dostaję id i chciałbym to id przypisać do diva w miejsce php, siedzę nad tym kilka godzin ale nadal nie udało mi się tego przypisać :/ Swoją drogą w jakim celu używa się json? skoro można zrobić echo w pliku i dostać odpowiedz zaraz po wysłaniu danych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla jednej danej odczytywanej w ten sposób wielkiej różnicy nie robi ale dla całych tablic przetwarzanych w Angularze/Vue/React już tak. Do tego brak u ciebie odpowiednich nagłówków odpowiedzi. W twoim kodzie nie ma id #db_ratings tylko klasa .db_ratings
Ten post edytował viking 18.03.2020, 08:13:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem to tak:
mam jeszcze 1 problem
Chodzi o funkcje
funkcja ma wyświetlić diva w którym są gwiazdki i są zaznaczane z poziomu skryptu po otrzymaniu id pytanie dlaczego po kliknięciu zapisu raz jeszcze funkcja przestaje działać? jak to ewentualnie poprawić? |
|
|
![]()
|
|
Napisz mi prosze co robi setInterval() a nastepnie napisz czemu to uzyles tutaj
|
|
![]()
|
|
opóźnia skrypt o 3000 milisekund zrobiłem to tak ponieważ bez tego skrypt wcale się nie wykonywał, ponieważ zanim przyszła odpowiedź z ajaxa to skrypt został już wykonany i takie rozwiązanie przyszło mi do głowy. Mimo że czekam 1 min to nic się nie zmienia. A chciałbym aby po zmianie wartości skrypt znów się wykonał.
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie opoznia skryptu. Zajrzyj laskawie do dokumetnacji i doczytaj co to tak naprawde robi a nie strzelasz na pale.
Cytat ponieważ zanim przyszła odpowiedź z ajaxa to skrypt został już wykonany Piszesz kod i w ogole nie ogarniasz co piszesz. Ot losowo strzelasz w klawiature palcami... Przeciez masz juz success: function( data ) { tak, wlasnie kod w SUCCESS wykonuje sie gdy ajax sie skonczy. Wlasnie tam masz wlozyc wszystko co ma sie wykonac gdy AJAX sie skonczy pomyslnie. Nie potrzebujesz do tego zadnych pseudo opozniaczy kodu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem tak jak napisałeś. Niestety dalej nie działa tak jak trzeba tzn raz wyświetli i później się nic nie dzieje mimo że zmieniła się 3 np na 5
|
|
|
![]()
|
|
1) Pokaz kod po zmianach
2) Czemu w saveRating masz dwa ajax? 3) gdzie masz przypisanie cos odnosnie klikania i wywolywania saveRating. Nie widze tego tutaj 4) Czemu w saveRating za kazdym razem inicjujesz star na divie db_ratings ? To teraz wyglada jakbys nadpisywal ciagle tego samego diva co juz samo w sobie jest zle i raczej nic dziwnego ze za kolejnym razem wszystko przestaje dzialac. Moze pokac calosc, a nie wyrwane z kontekstu kawalki i napisz co chcesz docelowo osiagnac bo na chwile obecna to te twoje kombinowanie wyglada tak samo jak bez sensu kombinowales z setInterval nie wiedzac co to tak naprawde robi -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
2. 1 ajax aktualizuje dane w bazie a 2 pobiera ilość gwiazdek po aktualizacji. 3. Do formularza 4. W jaki sposób powinno to być wykonane poprawnie? |
|
|
![]()
|
|
Cytat 1 ajax aktualizuje dane w bazie a 2 pobiera ilość gwiazdek po aktualizacji. No i znowu drugi ajax moze sie skonczyc szybciej niz pierwszy... Drugi ajax masz wykonac po zakonczeniu pierwszego to raz.A nie moze ten pierwszy skrypt od aktualizacji zwracac poprostu info o stanie po aktualizacji? Cytat W jaki sposób powinno to być wykonane poprawnie? Nie wiem, bo nie wiem co chcesz osiagnac. Nie sledze twoich watkow o gwiazdkach, nie wiem jak to dziala
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |