![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moze napisz co chcesz tak naprawde zrobic a nie to co ci sie wydaje ze jest rozwiazaniem by to zrobic
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do nowo utworzonego pliku (fwrite) chce dołączyć skrypt który sprawdzi czy :
1.uzytkownik jest zalogowany, jesli tak to połaczy sie z baza i wykona zadana funkcje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ok, a czemu chcesz tworzyc dynamicznie skrypt php?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Bo nie wiem jak można to prościej zakodować.
Tworze aplikacje mobilna która wyświetla strony stworzone w HTML utworzone przez skrypt w PHP z wykorzystaniem funkcji fwrite. W jednej ze stron musze sprawidzic czy user jest zalogowany i przypisać mu odpowiednie rekordy z BD. |
|
|
![]()
|
|
Wrocmy do glownego problemu. Wszystkie znaki specjalne, masz poprzedzic \
i juz Zas cala ta twoja koncepcja, to nadal jej nie rozumiem. Kto tworzy te strony html? Inni uzytkownicy? Pytam, bo ciagle nie widze sensu tego co robisz i wydaje mi sie ze robisz tylko jakis polsrodek teraz zamiast porzadne rozwiazanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No już pisałem ze pliki html tworzy skrypt PHP w w oparciu o dane z BD które sa wprowadzane z panelu admina.
|
|
|
![]()
|
|
Ale po co? Po co musisz tworzyc dynamiczne pliki php?
Czemu o to <php if ((isset($_SESSION['zalogowany'])) && ($_SESSION['zalogowany']==true)) { echo $club_name1; }else { echo "<div class='card-first-line'>KARTA KLUBOWA</div> " } ?>"; Nie moze byc od razu zapisane recznie przez ciebie w pliku php? Cos przekombinowales -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie może byc zapisane recznie dlatego ze codziennie sa wprowadzane nowe rekordy w BD.
Takie jeszcze pytanie: Czy można w zmiennej zapisac drugą zminna z dwoma apostrofami, czyli coś takiego
Mam na myśli jeśli potrzebuje 3 rodzaje apostrofów, wiem ze to podstawy ale ja dopiero zaczynam kodowac. Ten post edytował zbychu1985 18.03.2020, 18:30:28 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie może byc zapisane recznie dlatego ze codziennie sa wprowadzane nowe rekordy w BD. To nadal niczego nie zmienia, a przynajmniej nie zmienia na podstawie kodow co tu pokazujesz. To ciagle nie ma sensu co robiszCytat Czy można w zmiennej zapisac drugą zminna z dwoma apostrofami, czyli coś takiego A co ja wczesniej pisalem ze musisz zrobic? Toz to bylo pare postow temu. Nawet jak nie pamietasz to wystarczy sie cofnac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
OK, to jak moge zrobic to lepiej? Obecnie działa to tak:
1.Admin wprowadza do BD rekordy, 2.Po kazdym dodaniu rekordu do BD Skrypt PHP tworzy pliki HTML ktore sa odpowiednio ze sobą zlinkowane. |
|
|
![]()
|
|
Ale ja sie ciagle pytam po co? Po co ten skrypt tworzy te pliki html?
Jak mam ci pomoc jak nie wiem po co? Po co to robisz? Chcesz poprostu wyswietlac te rekordy z bazy? No to czemu w jakims stalym skrypcie php ich z tej bazy nie pobierzesz i nie wyswietlisz? Co stoi temu na przeszkodzie? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
stały skrypt pobiera rekordy z BD i je wyświetla , natomiast nowo utworzonym pliku muszej jeszcze zawrzec skrypt który sprawdzi czy uzytkownik jest zalogowany i jesli tak to wykona zadany skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
No a kto ci broni dodac to sprawdzanie do stalego skryptu? To wszystko tam tez mozesz zrobic. Tak sie wlasnie robi.
|
|
![]()
|
|
No tak nie da rady bo no niby jak sprawdze w nowo utworzonym pliku czy uzytkownik jest zalogowany?
|
|
|
![]()
|
|
Ja juz nie ogarniam... w jakim nowo utworzonym pliku?
Masz to robic w tym swoim stalym pliku i juz. A jak? Normalnie, sprawdzasz sesje bo zakladam ze uzytkownika trzymasz w sesji. No sam na sile sobie rzucasz klody pod nogi. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja też już się gubie, ale co według ciebie ma robić ten stały plik? Pobierac dane z BD i tworzyc plik HTML czy jak?
|
|
|
![]()
|
|
Odczep sie od tych tworzenia plikow.
Skrypt php ma pobrac dane z bazy i je wyswietlic i juz. Tak to sie robi. Po to masz php by w dynamiczny sposob przygotowywac tresc dla przegladarki/uzytkownika. Nie potrzebujesz do tego tworzyc nowych dynamicznych plikow Php w tym wypadku bedzie tworzyl dynamiczna tresc. Jak chcesz przy okazji sprawdzacz czy uzytkownik jest zalogowany czy nie to sprawdzaj. Nikt ci tego nie broni Skoro o to if ((isset($_SESSION['zalogowany'])) && ($_SESSION['zalogowany']==true)) { echo $club_name1; }else { echo "<div class='card-first-line'>KARTA KLUBOWA</div> " } ?>"; chciales wkladac do dynamicznie tworzonego pliku, to czemu tego nie mozesz miec w pliku stalym? No czemu? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok , zaczołem to przepisywać ale teraz mam problem jak zlinkowac jedno echo z drugim czyli kalendarz z lista klubów.
Ten post edytował zbychu1985 19.03.2020, 00:06:45 |
|
|
![]()
|
|
Cytat jak zlinkowac jedno echo z drugim czyli kalendarz z lista klubów. Co rozumiesz przez linkowac? No wrozka nie jestem, w myslach nie czytam. Opisuj problem porzadnie a nie skrotami walisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:08 |