![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym tylko zapytać o Wasze zdanie, doświadczeni forumowicze. Czy lokalizacja fizycznego adresu po ip ma sens? Szukałem na wielu stronach geolokalizacyjnych i nawet moje ip wyświetla mi w Warszawie a aktualnie jestem w Zielonej Górze. Chodzi o jakiś prosty system weryfikacji użytkowników składających zlecenie na usługę, ponieważ ostatnimi czasy konkurencja wpisuje mi fałszywe zlecenia. Na razie wstawiłem po prostu ip komputera, z którego wchodzą na moją stronę, ale pewnie nie wiele to da. A może macie jakiś inny sposób? Odrzuciłem weryfikacje mailową, ponieważ nie wszyscy mają maile. Serio. Babcie i dziadkowie nie używają internetowej skrzynki pocztowej, ale na stronie się potrafią zarejestrować (www.taniepranie.zgora.pl) Na razie albo dzwonię albo wysyłam smsa na numer komórki, który jest obowiązkowy w celu ułatwienia kontaktu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro numer telefonu komórkowego jest wymagany i potrafią się rejestrować na stronie, to użyj jakiegoś serwisu do wysyłania SMS i po rejestracji wyślij SMS z kodem aktywacyjnym. Taki kod należałoby podać w drugim kroku po rejestracji, aby aktywować konto czy też konkretne zlecenie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:24 |