![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki skrypt do przesyłania danych z formularza:
I mam on nie wysyłac danych jak pole imie bedzie puste badz jak pole wpis bedzie puste.Pola są puste a on mimo wsyztsko wysyła:( Czemu tak sie dzieje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
isset() sprawdza, czy zmienna została zdefiniowana. Zmienna jest pusta, ale została zdefiniowana. Można użyć empty(), ale wiąże się to z problemem w sytuacji, gdy w pole zostanie wpisana liczba 0.
Ja stworzyłem taką funkcję i używam jej. Spełnia ona w pełni moje oczekiwania:
W Twoim kodzie użyj jej zamieniając isset() na !puste(). -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Vertical Cos troszeczke namieszales. Jeli pole formularza zostanie uzuplnione warunek w isset == true, jesli pole jest puste, lecz formularz zostal wyslany z tymi zmiennymi warunek isset == true.
@wozniak isset nie uzywa sie do formularzy zeby sprawdzic czy cos zostalo wpisane w pole lecz do sprawdzenie czy zmienna przyszla z formularza (nie zaleznie czy jest pusta czy nie). Mysle ze to rozjasnilo troche stosowanie isset, jak nie to zapraszam do manuala. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:12 |