![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Help, help, help...
Zrobiłem kilka stron na sesjach. Sesje działają, wszystko jest w porządku, ale w IE (i tylko IE) pokazują się czasami puste strony (powiedzmy co trzecie przejście ze strony na stronę). Odświeżenie pomaga, wygląda to tak, jakby przeglądarka na chwilę oślepła. Wysłałem maila do firmy hostingowej z pytaniem i odpowiedzieli mi, że to problem z "synchronizacją pomiędzy serwerem, a IE". I że "może pomóc pozbycie się sesji". Aha, fajnie. A co jeśli sesja jest mi potrzebna? Mam wrażenie, że to jest coś kompromitująco prostego, bo przecież znalazłbym coś w internecie o tym. Czy ktoś miał już ten problem? Mam to w dwóch firmach, nie próbowałem jeszcze w innych, ale spróbuję, jeśli nikt nie będzie miał pomysłu. Dziwię się, że nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji, czy nikt nie używa session_start() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos podobnego wlasnie bylo na forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=26...=0entry155386 moze linki z pierwszego posta ci pomoga...
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. Otworzyła się puszka Pandory i mam już 12 okienek z materiałami do czytania.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moglbym wiecej pomoc gdybys pokazal konkretny przyklad, w ktorym rozsypuje sie ta sesja bo wtedy mozna byloby to sprawdzic i przetestowac
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bylo na forum juz ale przypomne
z tego co wycztyalem i tetsowalem problem wystepuje przy wlaczonej kompresji gzip na IE 5.5 i IE 6. mozna rozwiazac stosujac np. session_cache_limiter('private') - oczywistym minusem jest to, ze wtedy przegladarka cacheuje strone co w przypadku dynamicznych czesto zmieniajacych zawartosc stron nei jest dobre na razie testuje taka konfiguracje naglowkow :
innym rozwiazaniem jest po prostu zrezygnowanie z kompresji gzip , albo wykrywanie przegladarki i serwowanie nieskompresowanej strony tylko dla IE 5.5 i 6 poniewaz problem dotyczyc gzip mozna sprobowac stosowac deflate, chociaz z tego co slyszalem to IE (znowu) moze miec problemy z tym typem kompresji Ten post edytował sopel 23.02.2005, 14:43:46 -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:43 |