![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znowu problem ![]() Mam w bazie mysql tabele o nazwie "linki" w której są trzy kolumny. Jedna to "id", druga "linki", a trzecia "data". Teraz sprobuje opisac problem. W kolumnie "data", jak sama nazwa wskazuje przechowuje daty w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. To co próbuje zrobić to coś w stylu "kalendarza". Tzn. skrypt zczytuje mi date wedlug roku i wywala na stronie ten rok. Pod spodem pokazuja sie linki do kolejnych obecnych w bazie miesiecy, potem znowu jakis rok i znowu miesiace. Cos w tym stylu: 2004 sty. lu. kw. maj cz. lip. wrz. gru. 2005 sty. lu. probowalem tak:
, ale jedyne co mi wychodzi to wypisanie juz rozdzielonych dat. Skrypt ma posluzyc ogolnie do wyciagniecia z bazy linkow, wedlug dat ich wprowadzenia. No i jakos mi to zupelnie nie idzie ![]() Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Przedewszystkim dużo lepiej jest zapisywać w bazie date w postaci zwrotu z funkcji time() gdyż wtedy możesz ją dowolnie modyfikowac przy odczycie ^^
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogolnie nie upieram sie przy formie zapisu daty do bazy. Moge ja zmodyfikowac. Wazniejsze jest dla mnie to wyświetlanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Kiedy wpiszesz wlasnie w tym co zwraca time() to wyswietlisz jak zechcesz a nie jak pisales ze wczesniej uformowanej
czyli
Ten post edytował Puciek 22.02.2005, 15:43:50 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:12 |