![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest mozliwosc po kliknieciu na link by do sesji byla by zpisywana np. nazwa odnosnika?
Ten post edytował bdp 21.02.2005, 20:44:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepokoi mnie słowo: "na przykład", napisz co chcesz zrobić.
Nazwę odnośnika zapiszesz w sesji jeśli w pliku, do którego wejdziesz po kliknięciu umieścisz kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatku strony ktora wywolales po kliknieciu mozesz sobie np zapisac $_SERVER['PHP_SELF'] do sesji, albo wrzucic to jeszcze w basename() i bedziesz mial nazwe biezacej strony
-------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest np.
...<a href=blabla.php>srututu</a>... I teraz chce by po kliknieciu na niego i otwarciu tej strony blabla.php wywalilo mi napis ze wlazlo sie z linku srututu. Glownie mi chodzi czy da sie do kazdego linku jakos dopisac by tworzylo sesje z tym tekstem srututu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, bo ten tekst strutututu nigdzie nie jest przekazywany do strony. Chyba że go jakoś przekażesz (np. przez URL)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 2 Dołączył: 3.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bdp @ 2005-02-21 20:06:57) ...<a href=blabla.php>srututu</a>... Glownie mi chodzi czy da sie do kazdego linku jakos dopisac by tworzylo sesje z tym tekstem srututu. I nie mogłeś tego napisać na początku? Epopeje byśmy tu napisali, a nikt nie zorientował by się z Twojego pierwszego postu o co Ci chodzi ![]() |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(johnson @ 2005-02-21 20:54:01) I nie mogłeś tego napisać na początku? No sorka ![]() To co wie ktos, moze na jakiejs stronie, bo ja nic nie moge znalesc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jedyna możliwość to zastosowanie dla linków takiego schematu:
Wtedy po przejściu na stronę 'site.php' w zmienne $_GET['linkname'] masz informacje o tym na jaki link kliknięto. Sposób ten jest trochę uciążliwy jeśli masz dużo linków, ale prosty do zastosowania jeśli te linki generujesz w pętli (for, while) np. z bazy danych (np. lista kategorii itp.) Jest jeszcze możliwość zaprzęgnięcia do tego JavaScriptu, który po kliknięciu tworzy odpowiednią formę linku, ale to musiałby się odezwać jakiś JSManiac ![]() |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmm a mozesz pokazac jak by to wygladalo w pętli. Sorka ze jestem taki upierdliwy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Napisz wogóle najlepiej po co Ci to i jaki efekt chcesz tym osiągnąć, może jest lepszy sposób na osiągnięcie Twojego celu.
|
|
|
-Gość_bdp- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok
i mam taki kodzik na liste plikow, chce by po kliknieciu na ktorys z tej listy otwieralo ta strone xxx i pokazywalo mi nazwe pliku na ktory kliknieto. |
|
|
![]()
|
|
Będzie to tak:
a w kodzie strony 'xxx.php':
that's all ![]() |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok dziala thx.
Ale tak na przyszlosc jak bym chcial by 2 rozne wartosci byly przesylane, da sie tak zrobic?
Cos takiego m byc czy jakos inaczej. Z gory dzieki. |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok juz znalazlem jak to ma byc , jeszcze raz dzieki
|
|
|
![]() ![]() |