![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
problem jest taki, mam string i chcę go umieścić w tablicy, ale ona musi się zaczynać od 1 a nie od 0.
jak to zrobić?? używam funkcji explode bo string jest podzielny przez odpowiednie znaczniki. Ten post edytował KirkoR 22.02.2005, 23:41:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$tablica[ 1 ] = $string;
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skad Ci sie wziela ta funkcja explode....
![]() -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz sobie jakoś przenumerować foreachem czy czy czymś ale... wg mnie powinno się zawsze zaczynać od 0. Możesz sobie w razie potrzeby dodawać lub odejmować 1 ale np. w C, C++, zawsze masz od 0 i nie ma dyskusji...
zresztą stary kawał o programiście liczącym do dziesięciu: 0, 1, 2, 3, ..., 9 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
bo mam taki problem. użytkownik definiuje ile chce mieć stron danego artykułu i pokazuje mu się odpowiednia liczba pól texarea. gdzie name="pole[1]" później name="pole[2]" itd. kiedy dam name="pole[0]" to wtedy wysyła niepoprawną tablicę. i dlatego moje pytanie, bo później zawartość N pól łączona jest w całość oddzielnoą tagami <!--PAGE-BREAK--!> i jak chcę to później edytować to nie wychodzi. Wiem, że można to przerobić za pomocą foreach ale może jest jakiś inny bardziej wydajeny sposób.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O boże ... anie możesz później w pętli wstawić
$tablica[$zmienna-1] ![]() -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:59 |