![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy wie ktoś co trzeba zrobić aby php współpracowalo z bazą danych FireBird pod Linuxem tylko prosze nie odsyłać mnie do manuala na php.net
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już probowałem ale i tak nie idzie a po zatym przy standarowej instalacji php na Linuxie w pliku php.ini nie ma lini extension=php_interbase.dll
![]() Więc co mam zrobić aby zadziałało? Słyszalem że trzeba odpowiednio skopilować php ale jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzies widzialem installa Firebirda pod Linuxa. I z tego co pamietam to rozpakowywalo sie pakiet, uruchamialo install.sh i caly dalszy proces przebiegal automatycznie. Baza instalowala sie do katalogu /opt/firebird.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Nie chodzi mi o instalacje samej bazy bo ją już mam zainstalowaną lecz o skonfigurowanie samego php aby mogło z nią współpracować.
Prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 00:09 |