![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem
w win me to działa c:\mysql\bin\mysql.exe "call procedure()" FW bo nie potrzeba podaać user ani pass a w Win XP już jest problem c:\mysql\bin\mysql.exe -u root -p solo "call procedure()" FW ponownie pyta się o hasło i wywala błąd jak to ominąć ? O samym logowaniu w helpie piszą aby się zalogować za pomocą klienta do bazy to należy podac mysql -u root -p dolo ale on nadal pyta się o hasło a jak nie podam hasła tylko mysql -u root -p to zadziała i zapyta o hasło wprowadzę i zalogowałem się. Ale ja chciałbym automatycznie się logować np używać cmd z parametrami user i pass. 2005-02-21 ![]() Już znam odpowiedź. Jeżeli chcę wywoływać z cml procedury o zaplanowanym czasie wprowadzam nowego użytkownika z odpowiednimi prawami bez hasła i uruchamiam to w ten sposów że wpisuję nazw procedury nazwa bazy danych c:\mysql\bin\mysql.exe -u root "call procedure()" FW bez podania parametru -p wtedy już się nie pyta ponownie o hasło i można to wykonywać jak "Trygger" np co dziennie o 23:00; Ten post edytował marianekk 21.02.2005, 20:57:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(marianekk @ 2005-02-21 01:30:28) mysql -u root -p dolo ale on nadal pyta się o hasło a jak nie podam hasła tylko mysql -u root -p to zadziała i zapyta o hasło wprowadzę i zalogowałem się. Ale ja chciałbym automatycznie się logować np używać cmd z parametrami user i pass. by moc sie automatycznie zalogowac musisz to zrobic w nastepujacej postaci: Kod mysql -u nazwaUzytkownika -pOdRazWpisujeszHaslo nie wolno wstawic spacji pomiedzy parametrem -p a haslem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:42 |