![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2005 Skąd: z php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwa bazy danych, Użytkownik Bazy Danych, Hasło Bazy Danych
: ![]() mam serwer na krasnalu i robie MySQL i co wchodze w dokumentacje i szukam i wpisuje i co i nic niema a chce zainstalowac forum http://127.0.0.1/~Matikx/install.php i niemoge tego znalesc. pomuszcie jak ktos ma forum na Krasnal dawać mi znać Bo lykos mi niewchodzi w register jak wpisuje username Pomocy!!! Jak ktos gra w tibie i sie zna na tym poszukaniu tego moze dostac MODEM ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
dla lycos: czytaj to
dla local'a Stwórz sobie najpierw bazę danych. Potem wpisujesz: Nazwa bazy danych: nazwa bazy której stworzyłeś Użytkownik: root Hasło: krasnal Jeśli ustawienia domyślne pozostały takie jak wcześniejszych werjach to powinno zadziałać. Ten post edytował Ociu 20.02.2005, 18:34:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2005 Skąd: z php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale w czym zmienic podaj mi katalog czy cos
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
phpmyadmin -> utwórz nową bazę danych.
|
|
|
![]()
|
|
pisze mi brak uprawnien to mi pomorzesz zrobic to jakos bo nieda sie zara ci pokarze http://127.0.0.1/phpmyadmin/ mam ustawienia chyba domyslne bo tylko wystarczy ze w login wpisze admin i enter klikam chyba trzeba cos zmienic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze czy na localu masz zielone swiatlo na sygnalizatorze koło zegara ?
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wchodzisz w konsolę, w katalog MySQL i wpisujesz:
Kod mysql -h localhost -u root -p Opcji -p używasz tylko wtedy, kiedy masz hasło. Po wpisaniu tego z opcją -p powinien się zapytać o hasło. Następnie tworzysz databazę: Kod CREATE DATABASE nazwa_bazy ...i to wszystko. Spod roota nie powinno być problemów z uprawnieniami |
|
|
![]()
|
|
aha, ale postanowilem sie na lykos przeniesc....jest jakas opcja zeby nietrzeba było ftp wchodzić tylko normalnie
![]() prze total comander bo zrobilem sobie takie coś. http://republika.pl/tibia_matikxa/pomocy.html moze byc moja fajowa stronka -.- ------------------------------------------------------------------------------------------------ a tu wyjasnie ze szczegulami robie moje miejsce sieciowe w lykos czyli ftp://ftp.member.lykos.co.ok i tak dalej. otwieram windows comander (total comander) no i wchodze w to zeby wyslac pliki forum bo to ftp na lykos jest beznadziejne i przes te ciagly transfer pliki sie gubia znaczy polowa jest ucieta jak to sie inaczej nazywa kszaki. wiec wchodze ok wpisuje username ftp i pass ftp ok czekam chwilke a tu niemasz uprawnien lub zle podales nazwe ftp. wiec szukam na innych forach pytanie ale mi daja za glupie bydanie bana ![]() to chyba na tyle. a jak ktos moze to niech wysle mi te pliki ale na gg 7897778 podam pass ftp i username pliki maja byc z<<<click>>plx bo taka w ko0ncie mnialem nazwe tego adresu ftp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:53 |