![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podobny temat zamiescilem juz na podforum html/xhtml, no ale odeslano mnie tutaj w celu poszukiwan, ktore jednak zakonczyly sie fiaskiem.
mam cos takiego: ramka zewnetrzna, a w niej trzy poziome <div>: gora, srodek i dol. gora i dol, maja okresolna, stala wysokosc, natomiast chcialbym, zeby srodek zawsze dopasowywal sie tak, by calosc stanowila 100%. jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do końca rozumiem...
![]() ale skleciłem coś takiego - może pomoże -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cim, no niestety. nie o to mi chodzilo, a poza tym - nie dziala nawet to, co chyba ty chciales osiagnac - nie widac dolu, co srodek go przykrywa.
mi chodzi o cos takiego: prosze tylko nie zwracac uwagi na cos takiego, jak brak deklaracji, ale chcialem zobrazowac. gora i dol maja okreslona wysokosc - iles tam px. natomiast srodek zawsze ma sie dopasowywac tak, zeby calosc stanowila 100% wysokosci, bez wzgledu na rozdzielczosc. :D piszac to wpadlem na pomysl - za pomoca js sprawdzam rozdzielczosc i zapisuje wysokosc w jakiejs zmiennej. potem przy pomocy np. php obliczam wysokosc srodka odejmujac od wysokosci wartosci gory i dolu. w ten sposob zawsze bede mial 100% :] co wy na to? dobry pomysl? czekam na opinie i inne pomysly. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na http://zeldman.com/ prawy panel (zielony) jest rozciagniety tak jak chcesz. Teraz tylko musisz sprawdzić jak to Zeldman osiągnął.
BTW. Może ustaw z-index'y i skożystaj z rozwiązania cim. -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
tzn z rozwiazania @cim chyba nie moge skorzystac - tak mi sie wydaje, bo nawet ustawienie z-index nie da mi oczekiwanego efektu. bo tam jest przeciez czesc srodkowa z okreslona wysokoscia, wprawdzie w procentach, ale jezeli dam 100% a potem dla dolu utawie z-index, zeby bylo na wierzchu, to zakryje mi z kolei jakas czesc srodka :/
poza tym chce, zeby to moglo sie potam rozciagnac, jezeli w srodku bedzie wiecej tresci - tak, zeby mozna bylo przewijac. nie chce miec dolu zawsze widocznego. a do podanego przez ciebie linku zaraz spojrze, dzieki. edit: przyklad dobry, ale nie wiem, jak cos takiego osiagnac. odnosnie mojego pomyslu - zly ![]() Ten post edytował hmmm 20.02.2005, 20:03:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 17:06 |