![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no coz, najwyrazniej jestem jednak troche pczytepawy.
nie potrafie zrozumiec znaczenia clear, czy moglibyscie mi to zobrazowac? bylbym bardzo wdzieczny. i gdyby tak jeszcze zobrazowac na konkretnych wartosciach, np. co daje clear: both. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Masz np taki układ: Header ColLeft ColRight Footer Dla ColLeft dajesz "float: left;" zeby go oblewac ColRight Natomiast Footer nie będzie oblewane więc dajemy "clear: both;" co oznacza że opływanie tego elementu jest niedozwolone z zadnej strony Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, teraz juz kumam
ale jedno pytanie jeszcze mi sie nasunelo. w jakim celu umieszczany jest znak komentarza, a w nim styl? nie rozumiem. bo tak na logike, to chyba powinno to byc ignorowane, bo to komentarz ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ten znak sie stosuje wrazie czego jak jakas przegladarak nie bedzie interpretowac styli to po prostu uzna cos takiego za komentarz a nie za coś niezrozumiałego czyli jakis błąd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 23:24 |