![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam szereg pól w formularzy typu czeckbox
- Ania - Stasiu - Krzychu - Jaś Każdemu polu checkbox przyporządkowana jest wartość VALUE=$ID_OSOBY oraz każdy z checkboxów ma nazwe NAME="person" Moje pytanie: - czy wysłana przez formularz wartosc $person bedzie typu tablicowego przy zaznaczneniu wiecej niz jednej osoby? - jak zliczyc ilosc zaznaczonych checkboxow? - jak sie dobrac tylko do zaznaczonych checkboxów? - a moze stosuje sie na codzien inne rozwiazania - jesli tak to poprosze o przyklad Z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Checkboxy nie moga miec tej samej nazwy: zostanie wyslana tylko jedna wartosc -- wartosc ostatiego zaznaczonego pola. Nadaj nazwy "person[]" wtedy zmienna bedzie tablica.
Zaznaczone chceckboxy sa umieszczane w postaci: naxe=value, a niezaznaczone nie sa umieszczane w ogole: czyli musisz najpierw sprawdzic ktore sa zaznaczone -- isset( person[ ...] ), a potem dopiero pobrac wartosc (+ sprawdzenie czy ! empty()). -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki poradziłem sobie, w sumie rady pomogły, trzeba się było tylko skupić
![]() Ten post edytował Aztech 19.02.2005, 17:58:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:24 |