![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam prosty formularz, który działa poprawnie jeśli chodzi o zapisywanie do BD, ale muszę sprawdzić czy nie powtarza się w bazie email, sprawdza mi dobrze tylko zamyka się okno modalne, jak temu zaradzić?:
kawałek PHP-a
Ten post edytował krzesik 3.08.2019, 11:09:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo danych.
Aby nie zamykało się okno modal to albo sprawdzasz istnienie wartości asynchronicznie, wysyłając przez JS zapytanie, albo po przeładowaniu dodajesz informację aby modal pojawił się natychmiast. Kod $("#dodajusera").modal({ show : true });
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może źle się wyraziłem....
modal się zamyka po dodaniudo bazy - OK (tak ma być) modal się zamyka i pojawia się alert że email jest zarejestrowany - nie powinien się zamknąć, ale alert ma być |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem.
Nie pozostaje Ci nic innego niż użycie asynchroniczności JS oraz zablokowania możliwości zamykania okna po kliknięciu na SUBMIT. Pomoc w tym zakresie znajdziesz jak sądzę, tutaj: https://stackoverflow.com/questions/1907323...n-using-onclick |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:00 |