![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanko: mam tabele co zawiera nr (auto increment) i pole status (ENUM: 'O','Z') i w petli wyswietla mi na stronce tabelke
wyglada to mniej wiecej tak ------------------- nr |........| status ------------------- 1 |........| O 2 |........| O itd. chce zrobic cos takiego zeby obok pola status byl dla kazdego wpisu osobny przycisk ktory umozliwi zmiane statusu z O na Z zrobilem cos takiego
ale nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy podajesz:
...wtedy zamiast:
...powinno być:
...albo zamień:
...na:
Ten post edytował Vertical 18.02.2005, 14:44:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety to nic nie pomoglo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak zadziała ?
Głównie chodzi o to, że nr to pewnie klucz podstawowy pobrany z bazy ? Jeśli tak to wstawia się go do formularza. Update jest uzależniony od tego czy w adresie była podana zmienna update i jaką miała wartość. Dlatego nie ma sensu wstawiać tego kawałku kodu do pętli while. BTW. $_GET['$nr'] to błędny zapis. Nie powinno być $ przy nr, lub nie powinno być ' '. Ten post edytował Yarecki 18.02.2005, 18:33:34 -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
Fatal error: Call to undefined function: int() in e:\program files\apache group\apache\htdocs\tomek\lista.php on line 63
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mu raczej o rzutowanie, zapisz tam (int).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:18 |