![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu jest skrypt, ktory zmienia obrazki, ale przy odswiezaniu, skrypt
jak zrobic, gdy chce aby obrazek zmienial sie o ustalonej godzinie??na. o 7 rano jest inny i o 20 sie zmienia na inny??, cos takiego mozna by zrobic dla np. ustalonych dni, zmienia obrazek gdy bedzie ustalona data??wiem moze ktos jak to zrobic?? -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz trzymać w bazie id aktualnie wyświetlanego obrazka. W skrypcie sprawdzasz, czy określona godzina została przekroczona. Jeśli tak to podmieniasz w bazie id obrazka.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a automatycznie nie daloby sie tego zrobic??
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ważne jest , czy masz dużo tych obrazków.
Jeśli mało, to łatwo możesz coś takiego zrobić. np. tak:
A jeśli chcesz dla ustalonych dni, czy ustalonej daty, to możesz manipulować funkcją date() http://pl2.php.net/manual/en/function.date.php" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual W manualu masz dokładny opis , jak jej używać i są tam wypisane wszystkie parametry jej dotyczące. Pozdrawiam. Ten post edytował Speedy 19.02.2005, 12:20:38 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki
wystarcy to co napisales. mam 2 obrazki:) :roll2: -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:/ . Niedoczytałem Twego postu. To co napisałem wyświetli obrazki tylko o 20.00 i o 7.00 . Lepiej napisać coś , co wyświetli obrazki w przedziałach czasowych (teraz wiem, że masz tylko 2, więc ok
![]() jedziemy:
To chyba będzie lepsze ![]() Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki, chco jeszcze nie sprawdzalem zadnej mozliwosci. nie mam gotowych obrazkow jeszcze:( WIELKIE dzieki za pomoc :roll2:
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:46 |