![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem kompletnie zielony w temacie programowania w php. Zainstalowałem sobie Apache 2.0.52, php 4.3.10 na Fedora Core 3 i z zapałem zacząłem trenować przykłady, które gdzieś tam znalazłem. Przykład prosty: strona, powiedzmy index.html na niej formularz (2 pola) przekazuje (method="GET") do strony results.php dane. No i problem jest taki, że lokalnie to nie działa, a jak wrzucę na serwer, który udostępnia php, to wszystko jest OK, więc podejrzewam, że mam coś skopsane w konfiguracji. Poniżej kody (najważniejsze części) obu plików: index.html Kod <form action="form_results.php" method="GET"> <p>Imię: <input type="text" name="ff"><br> Nazwisko: <input type="text" name="ll"><br> <input type="submit" name="submit" value="submit"> <input type="reset"> </form> oraz result.php Kod <h2>Dane wpisane do formularza</h2> <? print ("<p>Imię: <b>-$ff-</b>\n"); print ("<p>Nazwisko: <b>-$ll-</b>\n"); ?> Po otwarciu strony result.php widzę poprawne informacje w linii adresu ...results.php?ff=aaa&ll=bbb&submit=submit, ale nie są one wyświetlane na result.php ![]() Umie mi ktoś pomóc? Pozdr, W. P.S. Z góry przepraszam jeśli taki temat już się pojawił, ale moje poszukiwania nie dały, niestety rezultatu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:57 |