![]() |
![]() |
-ciastq- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Mam dośc duzy problem...(dla niektórych pewnie błachy) ale mam nadzieje ze dorze trafiłem...bo to w koncu forum dla początkujących PeHaPowców....otórz nie wiem gdzie moge znaleźc aplikacje do obsługi php....nie wiem jak to wygląda i czy php jest na zasadzie front page dla Html.....czy tez trzeba miec podobny edytor(iterpretor)....
GDZIE GO ZNALEŹC - KTÓRY WYBRAC - JAK SKONFIGUROWAC ![]() ![]() PROSZE O POMOC (CIASTQ@O2.PL) ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aplikacja do obsługi php nazywa się php.exe (interpreter, nie mylić z edytorem). Cała paczka z interpreterem oraz innymi niezbędnymi rzeczami znajduje się na http://php.net/downloads.php (Windows Binaries, wybierz któryś zip package)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zalezy co rozumiesz przez front page do htmla
![]() ![]() pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli mam rozumiec ze aplikacja php.exe jest oprogramowaniem. Natomiast zeby edytowac...(tworzyc php) trzeba miec którys z programów do edycji np....Pajączka....
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie, w dowolnym edytorzy textowym (moze byc pajaczek, moze byc zwykly notepad) tworzysz sobie skrypt php, a skrypt ten jest automatycznie interpretowany przez php.exe przy kazdym wywolaniu (przy zainstalowanym serwerze i php oczywiscie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj tez na strone KRASNALA
Jest tam caly pakiet softu , min. php. Wszystko bez problemow sie instaluje -------------------- pozdrawiam
Gaza Apache 2.0.52 PHP 5.0.2 MySQL 3.23.58 phpMyAdmin 2.5.4 |
|
|
-Gość_ciastq- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
wielkie DZIEKI ZA POMOC
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |