![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki activeX:
Kod <CENTER><TABLE BORDER="3" WIDTH="100%"><TD><CENTER> <script language="JScript"> var WshNetwork = new ActiveXObject("WScript.Network"); document.write("Witaj, jesteś zalogowany jako " + WshNetwork.UserName + "<br>"); document.write("Nazwa Twojego komputera to " + WshNetwork.ComputerName + "<br>"); </script><CENTER></TD></TABLE></CENTER> Wiadomo, że ludzie czasami mają wyłączoną obsługę ActiveX w przeglądarce, albo ustawione to na monitowanie i mogą kliknąć nie... mogą też korzystać z innej przeglądarki niż IE... jak więc mogę zrobić coś takiego, że jeśli z jakiś przyczyn ActiveX nie zostanie załadowane to użytkownik na stronie dostanie jakiś komunikat? Proszę, pomóżcie mi, jeśli tego np. nie można zrobić to napiszcie mi o tym, nie będę już wtedy kombinował. Ten post edytował someone007 17.02.2005, 23:29:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego nie można zrobić w żaden sposób!!! Nie, nie, nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobno można, może tu znajdzie się jakiś geniusz, który mi z tym pomoże...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if (typeof window.ActiveXObject != "undefined"){ document.write("Jest ActiveX"); } else { document.write("Brak ActiveX"); } Pamietaj jednak ze IE korzysta z ActiveX, wiec wczesniej jeszcze zrob jakas detekcje przegladarki by wiedziec wogole czy jest sens testowac ActiveX, bo jak jest to np: Mozilla to po co? Pozdrowka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem tego co podałeś... sprawa wygląda tak, przy włączonym monitowaniu uruchomienia skryptów jak ktoś kliknie tak, to dostaje tą część z powitaniem, jak kliknie nie to dostaje pustą stronę... jak ma wyłączone activex to tez dostaje pustą stronę... a oto kod w komplecie:
Kod <script> if (typeof window.ActiveXObject != "undefined"){ var WshNetwork = new ActiveXObject("WScript.Network"); document.write("Witaj, jesteś zalogowany jako " + WshNetwork.UserName + "<br>"); document.write("Nazwa Twojego komputera to " + WshNetwork.ComputerName + "<br>"); } else { document.write("Brak ActiveX"); } </SCRIPT> Mówiłem, że tego nie da się zroić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie mozna sprobowac pobawic ze zmiennymi i zapisami do nich. Jak bede mial chwile to sproboje, ale calkiem mozliwe ze masz racje.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanow sie nad sesnem tego ActiveXa -- on pokazuje TYLKO nazwe usera i kompa (ktore user przeciez zna) tym ktorzy korzystaja z Windowsa, IE, i wlacza activeX.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Chętnie zobaczę jeśli to ktoś rozwiąże... a co do zasadności skryptu, to fajnie, jeśli jakiś user wejdzie na stronkę, a tu ona przywita go po loginie windowsa....
bez wpisywania wcześniej imienia czy innego identyfikatora :-) To jest trochę roboty, bo tak jak ja kombinuje to trzeba by żeby skrypt: -wyświetlał komunikat kiedy przeglądarka nie akceptuje ActiveX -kiedy ActiveX jest wyłączone -kiedy ktoś przy pytaniu czy wyświetlić ActiveX kliknie nie - no i wreszcie kiedy z jakiś przyczyn system na to nie pozwoli POZDRAIWAM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:52 |