![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstawię tutaj obrazowo problem w wersji podstawoej (ja sboe będę mógł z nim poradzić to dam radę z tym z czym się boraykam) - bo nie przychodzi mi żaden inny sposób rozwiązania tego.
Chciałbym zrobić formularz, który będzie korzystał z dynamiczej ilości elementów. Najpierw zapytuję klienta o ilość rozegranych różnych turniejów i wynik przechowuję w zmiennej $round_nr (np =2). Nastepnie pojawiają się strona, która wypytuje o ilość rozegranych meczów w każdym z turniejów. np:
Zalozmy ze dla poszczegolnych rund wartosci jakie poda uzytkownik to 3, 2 -------------------------------------------------------------- RUNDA 1 pojedynek 1: jakies tam info 1 pojedynek 2: jakies tam info 2 pojedynek 3: jakies tam info 3 RUNDA 2 pojedynek 1: jakies tam info 1 pojedynek 2: jakies tam info 2 ------------------------------------------------------------------- Problem polega na tym że nie wiem jak się odwołać w php w pętli do zmiennych $round_# (gdzie # jest z przedzialui 1...$round_nr) Kod który napisałem wygląda tak i potrzebuje drobnej modyfikacji aby działał: w miesjcu gdzie znajduje sie zmienna $jaka_wartosc_tu_podstawic tak aby mozna odczytywac w kazdym przejsciu petli wartosc z $round_1 a potem z $round_2 itp
P.S. Mam nadzieję że wystarczająco jasno napisalem o co mnie się rozchodzi Ten post edytował Aztech 17.02.2005, 19:40:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może taki mały przykład Ci pomoże:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub $_GET albo nazywasz pola formularza: "round[]" wtedy $_POST[ 'round' ] bedzie tablica -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Skobek dokładnie o to mi chodziło, i teraz wszystki jest cacy i
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 15:11 |