Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [HTML][JavaScript][PHP]złamanie formatowanych danych na stronie przekazanych GET
shreker
post 11.06.2019, 13:36:43
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 237
Pomógł: 0
Dołączył: 21.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie odnośnie możliwości złamania formatowanych danych na stronie. Otóż dane ze skryptu (id, i tym podobne) są przekazywane za pośrednictwem GET do oddzielnej podstrony (na której dane są formatowane i przygotowane do wydruku). Dla przykładu zostaje wygenerowanych 3 podstrony z danymi. Moje pytanie dotyczy, czy da się za pomocą jakiegoś znacznika, funkcji lub w inny sposób podzielić w ten sposób zawartość, że określona część danych zostanie "przeniesionych" na dodatkową czwartą podstronę. Przy generowaniu pdf'ów jest taka funkcja i są do tego znaczniki, natomiast czy da się coś takiego zrobić przy generowaniu zwykłej strony ? Oczywiście ilość danych jest zmienna, gdyby była stała, to można by było policzyć znaki, lub linie, dodać kilka odstępów i resztę wygenerować na nowej podstronie. Dzięki za ewentualną pomoc, może ktoś zna rozwiązanie, albo spotkał się z podobnym problemem.
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 11.06.2019, 13:46:19
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 416
Pomógł: 1487
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jeśli Ty zakładasz moment przeniesienia tekstu na odrębną stroną, to ten fragment tekstu musisz umieścić w osobnym elemencie i użyć: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...SS/break-inside


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
shreker
post 11.06.2019, 14:02:45
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 237
Pomógł: 0
Dołączył: 21.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Czyli jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o znacznik break-inside:, tylko jak go w praktyce wykorzystać ?
Załóżmy że mamy taką postać:
strona 1
zawartość .....
strona 2
zawartość .....
strona 3
zawartość ....
(tu ma zostac złamany tekst), i na nowej stronie
strona 4
zawartość ....
Go to the top of the page
+Quote Post
trueblue
post 11.06.2019, 14:07:00
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 416
Pomógł: 1487
Dołączył: 11.03.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zawartość strony 4 umieszczasz w elemencie z nadaną wspomnianą właściwością i wartością avoid.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
shreker
post 11.06.2019, 14:08:13
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 237
Pomógł: 0
Dołączył: 21.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzięki ! smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.06.2019 - 15:30