![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
Pojawia mi sie bez przerwy taki komunikat, mimo iz innym wszystko dziala ok i nie wyskakuja zadne bledy przy uruchomieniu skryptu. Ten blad to: Notice: Undefined variable: visited in c:\program files\apache group\apache\htdocs\endrju\licznik.php on line 19
Czy cos trzeba zmienic w konfiguracji apacha? ![]() Robilem jeszcze tak:
i tez nic nie pomoglo. Pojawial sie za to inny komunikat: Notice: Undefined index: visited in c:\program files\apache group\apache\htdocs\endrju\licznik.php Moze ktos wie o co w tym chodzi? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj isset i empty, żeby sprawdzić czy jakaś zmienna istnieje/jest pusta. To wyeliminuje błędy typu Notice. -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz skrypt nie dziala w ogole. Najberdzie zastanawia mnie fakt, iz skrypt ktory przedstawilem jest zawarty w baaaardzo wielu kursach w necie i chyba ludziom to dziala, skoro powielaja ten sam przyklad.
Dlatego tez zastanawiam sie nad ustawieniami apacha.Moze u mnie jest cos nie tak. Jesli mozecie to sprawdzcie czy u Was pojdzie. Bo ja juz nie mam pojecia co z tym fantem zrobic. Pozdrawiam Ten post edytował Endrjub 17.02.2005, 12:31:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Endrjub @ 2005-02-17 02:11:14) Ten blad to: Nie istnieje zmienna "visited" a wiec nie zostalo odczytane ciasteczko z twojego kompa. Moze masz wyłaczone ciasteczka?Notice: Undefined variable: visited in c:\program files\apache group\apache\htdocs\endrju\licznik.php on line 19 Albo funkcje "setcookie" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual" uzywasz gdzies w srodku kodu po wysłaniu do przegladarki klienta juz jakis informacji. Wstaw do pliki index.php na samym poczatku i na samym koncu takie funkcje:
I zanim uzyjesz w kodzie zmienna z ciasteczka to sprawdz czy ona istnieje. Bo nie kazdy ma wlaczona obluge ciasteczek.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:55 |