![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem, ze problem dosc trywialny ale jakos mi to nie dziala...
Chce zapisywac sciezke do pliku a nie sam plik wysylacjac zmienna przez formularz za pomoca pola input typu file Mam tak: Kod <FORM method=\"post\" name=\"formularz\"> <INPUT TYPE=\"file\" id=\"border\" NAME=\"sciezka\"> <INPUT TYPE=\"image\" SRC=\"img/dalej.gif\"> </FORM> Jak wysylam pod IE to wszystko jest cacy, mam sciezke... ale np. pod FIrefox-em przekazuje sama nazwe pliku. Jak zrobic tak abby byla przekazywana pelna sciezka do pliku? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo wiem, czy temat zbyt banalny ze nikt nie odpowiada... nic podaje rozwiazanie...
Problem wydaje sie na pozor prosty ale nie latwo bylo cos znalesc, oto jak ja to zrobilem, moze sie przyda komus: 1. Formularz Kod <FORM method=\"post\" name=\"formularz\"> <input type=\"hidden\" name=\"pelnaSciezka\" value=\"\"> <INPUT TYPE=\"file\" id=\"border\" NAME=\"sciezka\"> <INPUT TYPE=\"image\" SRC=\"img/dalej.gif\" onClick=\"pobierzSciezke();\"> </FORM> 2. JavaScript Kod <script language="JavaScript"> function pobierzSciezke() { var pelna = document.formularz.sciezka.value; document.formularz.pelnaSciezka.value = pelna; } </script> 3. Pelna sciezke mamy w zmiennej $pelnaSciezka Testowalem na IE 6.0, Firefox 1.0, Opera 7.54 i dzialalo. -------------------- run Forest run ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:13 |