![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbe, czy mógł by ktoś napisać mi prosty skrytp (bo ja niegdzie nie moge znaleźć nawet opisu, jak by to miało wyglądać) który pokazywał by czas i date, ale obsługiwaną po stronie serwera, czyli, nieważne zkąd użytkownik by wchodził, jaką miał date ustawioną, zawsze pokazywała by się jedna, taka sama dla wszystkich.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie wszystkie daty są pobierane z ustawień serwera
![]() Ten post edytował sf 15.02.2005, 08:48:02 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniejsza z datami. Głównie zależy mi na czasie. Przy użyciu gmdate() pokazuje mi się godzina, ale jest zależna od tej którą mamy ustawiną na komputerze. A ja chce, by nieważne jaką godzine my sobie ustawimy, będzie się pokazywać jedna i taka sama dla wszystkich
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Saladin @ 2005-02-15 10:17:23) (...) Przy użyciu gmdate() pokazuje mi się godzina, ale jest zależna od tej którą mamy ustawiną na komputerze. (...) php jest językiem skryptowym działającym po stronie serwera co oznacza że wszystkie ustawienia, łącznie z datą i czasem są brane z ustawień serwera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak poza tym:
date(); - Formatuje lokalny czas/datę gmdate(); - Formatuje datę/czas dla strefy GMT/CUT czyli wywołując gmdate() zawsze otrzymamy czas cofnięty o 1 godzinę (w Polsce w czasie zimowym - GMT+0100). Więc nie tak łatwo z czasem ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 23:54 |