![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam;
Próbuje napisać skrypt w php który wyświetlał by na stronie nazwy wszystkich baz danych MySQL danego user'a. Probowałem zrobić to jak np. phpMyAdmin patrząc w logi mysql'a jakie wywołuje zapytania... ale jakoś mi to na razie nie wychodzi; Czy ma ktoś jakiś sensowy pomysł na napisanie w/w zapytania? Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiscie trzeba miec dostep do glownej bazy danych ;] Cytat("W manualu jeszcze znalazłem coś takiego co może się przydać ;>) You can refer to a table within the current database as tbl_name (within the current database), or as db_name.tbl_name to explicitly specify a database. You can refer to a column as col_name, tbl_name.col_name, or db_name.tbl_name.col_name. You need not specify a tbl_name or db_name.tbl_name prefix for a column reference unless the reference would be ambiguous.
Ten post edytował sf 15.02.2005, 08:26:20 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:36 |