![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
kiedys mi się o uszy obilo, ze istnieje jakies "stymulatory", ze mozna programy windowsoskie na platformie Linu zainstalowac. Mam Linuxa'a Fedore Core 2, i chce zanstalowac program ehurtownia ( www.ehurtownia.pl ). Pod windowsem program przed instalacja wymaga zainstalowania dodatkowo: servera Fire Bird, msXML oraz InstMsiA,. Moje pytanie, czy da się o zainstalowac pod linuxem? ,jesli tak to jakich stymulatorow (czy emulatrow) uzyc ? i czy jes szansa ze to zadziala ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wine albo WineX (WineX jest płatny). To nie są emulatory, ale umożliwiają odpalanie .exe i używanie bibliotek windowsa na linuxie
Ten post edytował Vertical 14.02.2005, 20:11:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
a jesli w tle musi dzialac ten Fire Bird
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wine
Chociaż lepiej byłoby np. w vmware jeśli masz taką możliwość. -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
poczytale mna google, i mi wyszlo na to, ze wiekszosc dystrybucji ma w sobie juz WINE, mam FEDORE CORE 2, i 4 plytki instalacyjne do niej, jak psrawdzic czy w systemi juz ona jest ? czy znajduje sie na kturejs z plytek ?
P.S. nie smiejcie sie za poziom, ale linuxa mam od 3 dni dopiero ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzić można bardzo ławto, a mianowicie napisz w terminalu "wine" (jeśli zadziała powinien się odpalić, a jeśli go nie ma to wyskoczy error). Możesz też wyszukać paczkę wine na http://rpm.pbone.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:42 |