![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuje prostego sposobu na wyświetlenie zawartości pola z danym ID w innym miejscu
mam takie ukryte pole z ID "p1" <p id="p1" class="ukryty">TEST</p> teraz w innym miejscu strony, lub w wielu miejscach chce wyświetlić zawartość czyli słowo TEST wiem że to pewnie proste ale proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli kolega z tych co słowa pisanego nie rozumieją tylko muszą mieć film na yt? Przecież jest wszystko opisane w artykule.
|
|
|
![]()
|
|
W artykule jest opisane coś troszkę innego.
Mi chodzi o to aby daną wartość wpisać w jedno miejsce i gdy ją zmieniam aby zmieniała się we wszystkich innych w którym ją dodam aby nie musieć zmieniać wszędzie. Problem w tym że nie wiem jak zaczytać i wyświetlić tą wartość z pola. Może dla kogoś kto zna javascript to pestka, jednak nie każdy zna i po to są fora. |
|
|
![]()
|
|
Możesz np przez innerHTML. Tak, jest to napisane.
|
|
|
![]()
|
|
W podesłanym artykule chodzi o zastąpienie czegoś czymś innym.
Mi nie chodzi o zastępowanie tylko wyświetlenie w html czegoś co już zostało zdefiniowane w innym miejscu. Nie znam js i nie wychodzi mi to czy ktoś może pomóc? |
|
|
![]()
|
|
W artykule jest opisane jak dowolny węzeł wstawić w dowolnym miejscu czyli to o co pytasz. Ale ty czekasz po prostu na gotowca
Kod <p id="p1" class="ukryty">TEST</p>
<span></span> <span></span> var t = document.getElementById('p1').innerHTML; document.querySelectorAll('span').forEach(function(k, v) { k.innerHTML = t; }); |
|
|
![]()
|
|
Nie zadziałało, w konsoli takie coś
102 Uncaught TypeError: Cannot read property 'innerHTML' of null OK udało się pełna instrukcja powinna wyglądać tak: Dzięki serdeczne za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
To zależy gdzie osadziłeś kod. Na początku czy końcu strony. Weź poczytaj jakieś podstawy js chociaż.
|
|
|
![]()
|
|
tyle że teraz wkleja mi ten tekst wszędzie gdzie mam <span> a chce tylko w jednym miejscu
|
|
|
![]()
|
|
No to wybierz sobie właściwy element. Ile ty masz lat? Ja mam za ciebie zgadywać gdzie ty chcesz to wstawić?
|
|
|
![]()
|
|
Sorki za moją niewiedzę, dzięki za pomoc, zamieniłem span na h6, już wszystko ok. (IMG:style_emoticons/default/yahoo.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:34 |