![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przebudowałem pewną strone od podstaw - przerobiłem ja z wesrsji html na php.
I teraz w internecie zostało mnóstwo linków do tej strony odnoszacych sie do konkretnych plikow *.htm , ktore juz nie istnieja i oczywiscie po kliknieciu w taki link otrzymuje sie komunikat że nie można odnaleźć strony ![]() Czy jest jakas mozliwosc aby w takich sytuacjach otworzyla sie po prostu strona glowna czyli plik index.php ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw blad 404 na strone glowna.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj ModRewrite
![]() -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moj pierwszy dzien z plikami .htaccess
Zrobilem cos takiego jak ponizej i dziala tak jak chcialem. A nawet lepiej bo nazwy ze starych plików *.htm sa kierowane do wyszukiwarki na stronie i 90% stron zostaje poprawnie odnalezionych w ich odpowiednikach w php Kod RewriteEngine on RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_]*).htm http://mojadomena.pl/index.php?search=$1 ErrorDocument 404 http://mojadomena.pl/index.php Ale czy mozna jakoś uproscic to wyrazenie regularne? ^([a-zA-Z0-9_]*).htm aby po prostu wyszukiwac *.htm ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze pamiętam to kropka odpowiada jednemu znaku. Może coś takiego zadziała ^(.+).htm
-------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj tak
^(.*?)\.htm lub tak ^(.*)\.htm aha i apmiętaj, że kropka to znak specjalny więc trzeba slashować |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |