![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zmieniam wersje PHP z 5 na 7 dla starego projektu, problem że kodu jest bardzo dużo muszę dopisać brakujące funkcje, największym problemem na jaki aktualnie natrafiłem to zapytania mssql w pętli innego zapytania, pętla wykonuje się tylko raz ponieważ kolejne zapytanie mssql które jest w pętli wszystko psuje, żeby było jaśniej poniżej funkcje jakie sobie dopisałem dla zachowania kompatybilności
zauważyłem że PDO to trochę inna zasada działania, to co przypisuje do zmiennej z mssql_query przepada po kolejnym użyciu tej funkcji da się to obejść? przykład problemu (wyświetli tylko 1 TowId zamiast 2 ):
w zasadzie to PDO kompletnie nie ma sensu albo czegoś nie rozumiem, bo np jeśli w pętli wykonują się różne operacje i przypadkowo będzie tam gdzieś funkcja i kolejne zapytanie PDO to program będzie działać niepoprawnie? chyba to znak żeby unikać tego jak ognia (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) chyba zacznę przerabiać kod bo nie widzę rozwiązania Ten post edytował adi456 17.04.2019, 13:37:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:40 |