![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki oto problem:
chcialbym nagrac film o dowolnym rozszerzeniu (*.avi lub *.divx) na plytke razem z tekstem, tak aby moc go sobie potem ladnie odtworzyc w odtwarzarzu dvd podlaczonym do telewizora (maslo maslane :P). czy moglibyscie podac mi nazwy programow, ktore to umozliwiaja i tak w skrocie opisac, co powinienem zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze musisz miec odtwarzacz, ktory obsluzy DivX.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niekoniecznie. płyte można nagrać jako VCD tyle że wcześniej do filmu trzeba "wprasować" napisy. można też nagrać film jako DVD tyle że e nero nieda się dodawać napisów, trzeba by postąpić tak jak z VCD.
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niekoniecznie. Musisz mieć przede wszystkim na kompie zainstalowane kodeki odpowiednie do filmu. Jeżeli to jest DivX albo XiviD itp. to proponuję ffdshow (posiada własną bibliotekę "libavcodec" i zestaw filtrów, jest ogólnie bardzo dobry). Mając ffdshow masz praktycznie załatwione napisy w swoim DVD ze względu na świetny filtr do napisów. Program polecam "TMPGEnc" wystarczy wybrać film wybrać format (np. SVCD, VCD albo DVD) i tylko ustawić odpowiednio DirectShow w programie (DirectShow to właśnie to co wyświetla ci film i napisy na monitorze, oczywiście w uproszczeniu).
Ten post edytował sztosz 14.02.2005, 00:08:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Artykuł na divx.howto.pl Artykuł ten pokazuje jak skonwertować film AVI (MPEG-4) do formatu DVD z możliwością włączania/wyłączania napisów |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:51 |